Hi!

Ik ben Ellen Smits

(Epigenetisch) hormoontherapeut, orthomoleculair therapeut, ADHD therapeut en gewichtsconsulent. Ik wil vrouwen met PMS bewust maken van hoe hun lichaam en hormonen werken en dat ze hier zelf invloed op hebben. Alles begint bij een gezonde cyclus en hormonen in balans.

De héle maand happy

Je wordt vrolijk wakker en barst van de energie. Je weet dat je menstruatie er aan zit te komen, maar je voelt het eigenlijk niet eens. Je bent happy, vol levenslust en de dagelijkse werkzaamheden thuis en op werk gaan moeiteloos door!

Helaas klinkt dit voor veel vrouwen met last van PMS als een droom. Want elke maand is het weer raak; je hebt hoofdpijn, buikpijn of pijnlijke borsten. Je zit niet lekker in je vel, voelt je machteloos en mist het begrip vanuit je omgeving. “Het zal die tijd van de maand wel weer zijn..”. Je denkt dat dit er maandelijks bijhoort en hebt je hier al lang en breed bij neergelegd.

Maar dit is helemaal niet nodig. Vrouwen kunnen namelijk wél de hele maand happy zijn, zonder last van PMS. En dat begint bij een hormoonhuishouding die in balans is.

Daarom is het mijn missie om vrouwen met PMS bewust maken van hoe de hormonen in hun lichaam werken. Ze ervan bewust maken dat ze hier zelf invloed op kunnen hebben. Waardoor ze met deze kennis meer grip krijgen op hun eigen (cyclus)gezondheid en minder last van PMS klachten. En zo de hele maand volop kunnen genieten van het leven.

hormoonhappy-89

Ik geloof dat elke vrouw het verdient de hele maand happy te zijn

Voordat ik zelf ooit van PMS gehoord had, had ik elke maand ontzettend last van o.a. (vr)eetbuien, opgezette buik, vermoeidheid en vooral van moodswings. Gedrag waar ik geen grip op had en niet snapte waar het vandaan kwam. Vaak onbegrepen door mijn omgeving die er ook erg veel last van had. Ik voelde ik me niet echt gelukkig, had weinig levenslust en besefte dat dit een grote invloed op mijn leven had. Elke maand opnieuw. Weet je hoeveel tijd dat van je leven is?!

Hier besloot ik iets aan te doen. Tijdens onderzoek kwam ik erachter dat al deze klachten wijzen op Premenstrueel Syndroom, oftewel PMS. En wat blijkt? Ontzettend veel vrouwen hebben hier last van. Vaak onbewust. Omdat er nog een behoorlijk taboe ligt op menstruatie, is dit niet iets waar vaak over gesproken wordt. Daarom denken veel vrouwen dat alle klachten van PMS gewoon bij hun menstruatiecyclus horen. Dat dacht ik dus ook.

Gelukkig is dit helemaal niet zo! Je kunt er zelfs vrij makkelijk iets aan doen met een snel resultaat. Dit proces begint bij bewustwording. Als je weet hoe je lichaam werkt en wat je hormonen voor je doen, kun je hier zelf veel invloed op hebben.

Ik geloof dat elke vrouw het verdient de hele maand happy te zijn. Dat ze de regie van haar lichaam in eigen handen neemt en zo meer inzicht krijgt in haar gezondheid. Volop genietend van het leven!

En dat gun ik jou ook!

Liefs Ellen

ellen smits

PMS-plan

In 3 maanden vrij van PMS en je hormonale veerkracht terug. Inclusief persoonlijk hormoonplan en 10 heerlijke hormoonrecepten die je hormonen in balans houden.

ellen smits

PMS-plan

In 3 maanden vrij van PMS en je hormonale veerkracht terug. Inclusief persoonlijk hormoonplan en 10 heerlijke hormoonrecepten die je hormonen in balans houden.

Scroll naar top