Gevulde flespompoen

Heerlijk hormoon recept voor de lunch tijdens de frisse herfstdagen!

Ingrediënten:

  • 1 grote flespompoen
  • 100 gram quinoa
  • 60 gram gedroogd fruit, bv. rozijnen en/of cranberries
  • 50 gram feta
  • 60 gram noten, bv. pecannoten
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 0,5 eetlepel citoensap
  • 0,5 eetlepel honing, bv. manuka honing
  • verse munt
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en Keltisch zeezout of Himalaya zout


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en haal de pitten met een lepel eruit. Leg de pompoen in de ovenschaal, strooi er wat peper en zout en een scheutje olijfolie overheen. Zet de pompoen in de oven en rooster deze in 60 minuten gaar.
  • Kook de quinoa volgens de verpakking. Ondertussen hak je de noten grof en de munt en peterselie fijn. Meng dit vervolgens met de quinoa en de rozijnen/cranberries. 
  • Maak de dressing van de tahin, citoensap, honing en 1-2 eetlepels olijfolie. Meng dit goed door elkaar en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de quinoasalade.
  • Haal de pompoen uit de oven. Haal een deel van het vruchtvlees met een lepel eruit en meng dit met de quinoasalade. Vul de pompoen met de quinoasalade. Strooi er nog wat feta overheen en geniet!

Eet smakelijk!

Wil jij meer weten over voeding en je cyclus? Het PMS plan staat vol met adviezen & tips hierover!