Tomaten-kokossoep

Combinatie van wereldkeukens!

Ingrediënten:

  • 3 flinke uien
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 400-500 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel extra virgin kokosolie 
  • 500 ml water
  • 3 biologische kruidenbouillonblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml biologische tomatensaus
  • 2 volle eetlepels kruidenmix*
  • verder op smaak brengen met tamari, peper/zout en eventueel een snufje chili
  • eventueel garneren met wat verse koriander

* Kruidenmix: 25% kurkuma, 20% gemalen koriander, 15% heel fijn gesneden salie, 15% fijngesneden of gemalen rozemarijn, 10% tijm, 5% lavendelbloemen, 10% citroenverbena.


Bereiding:

  • Pel/schil de uien, knoflook en zoete aardappel en snijd ze in stukken. 
  • Fruit alles even in de kokosolie en voeg dan bouillonblokjes, water en een halve eetlepel van de kruidenmix toe. 
  • Breng het aan de kook, laat het gaar worden en pureer het vervolgens. 
  • Doe daarna de kokosmelk, tomatensaus en de rest van de kruidenmix erdoor en pureer opnieuw.
  • Breng de soep op smaak met tamari/peper/zout, chili en naar eigen smaak eventueel nog wat van de kruidenmix en een klein beetje kokosolie.

Eet smakelijk!

Wil jij meer weten over voeding en je cyclus? Het PMS plan staat vol met adviezen & tips hierover!