EllenHi! Ik ben Ellen Smits


(Epigenetisch) hormoontherapeut, orthomoleculair therapeut en gewichtsconsulent. Ik wil vrouwen met PMS bewust maken van hoe hun lichaam en hormonen werken en dat ze hier zelf invloed op hebben. Alles begint bij een gezonde cyclus en hormonen in balans.

Ik geloof dat elke vrouw het verdient de hele maand happy te zijn

Je wordt vrolijk wakker en barst van de energie. Je weet dat je menstruatie er aan zit te komen, maar je voelt het eigenlijk niet eens. Je bent happy, vol levenslust en de dagelijkse werkzaamheden thuis en op werk gaan moeiteloos door!

Helaas klinkt dit voor veel vrouwen met last van PMS als een droom. Want elke maand is het weer raak; je hebt hoofdpijn, buikpijn of pijnlijke borsten. Je zit niet lekker in je vel, voelt je machteloos en mist het begrip vanuit je omgeving. “Het zal die tijd van de maand wel weer zijn..”. Je denkt dat dit er maandelijks bijhoort en hebt je hier al lang en breed bij neergelegd.

Maar dit is helemaal niet nodig. Vrouwen kunnen namelijk wél de hele maand happy zijn, zonder last van PMS. En dat begint bij een hormoonhuishouding die in balans is.

Daarom is het mijn missie om vrouwen met PMS bewust maken van hoe de hormonen in hun lichaam werken. Ze ervan bewust maken dat ze hier zelf invloed op kunnen hebben. Waardoor ze met deze kennis meer grip krijgen op hun eigen (cyclus)gezondheid en minder last van PMS klachten. En zo de hele maand volop kunnen genieten van het leven.


Voordat ik zelf ooit van PMS gehoord had, had ik elke maand ontzettend last van o.a. (vr)eetbuien, opgezette buik, vermoeidheid en vooral van mood swings. Gedrag waar ik geen grip op had en niet snapte waar het vandaan kwam. Vaak onbegrepen door mijn omgeving die er ook erg veel last van had. Ik voelde ik me niet echt gelukkig, had weinig levenslust en besefte dat dit een grote invloed op mijn leven had. Elke maand opnieuw. Weet je hoeveel tijd dat van je leven is?!

Hier besloot ik iets aan te doen. Tijdens onderzoek kwam ik erachter dat al deze klachten wijzen op Premenstrueel Syndroom, oftewel PMS. En wat blijkt? Ontzettend veel vrouwen hebben hier last van. Vaak onbewust. Omdat er nog een behoorlijk taboe ligt op menstruatie, is dit niet iets waar vaak over gesproken wordt. Daarom denken veel vrouwen dat alle klachten van PMS gewoon bij hun menstruatiecyclus horen. Dat dacht ik dus ook.

Gelukkig is dit helemaal niet zo! Je kunt er zelfs vrij makkelijk iets aan doen met een snel resultaat. Dit proces begint bij bewustwording. Als je weet hoe je lichaam werkt en wat je hormonen voor je kunnen doen, kun je hier zelf veel invloed op hebben.

Ik geloof dat elke vrouw het verdient de hele maand happy te zijn. Dat ze de regie van haar lichaam in eigen handen neemt en zo meer inzicht krijgt in haar gezondheid. Gaat winnen in plaats van verliezen. Gaat leven in plaats van overleven. 


En dat gun ik jou ook!

Liefs Ellen


Wat anderen over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ellen is een fijn persoon om mee samen te werken

"Ellen is een fijn persoon om mee samen te werken. Ze is zeer deskundig en weet de juiste vragen te stellen om tot de kern van jouw probleem te komen. Haar plan was super uitgebreid en heeft mij duidelijk uitgelegd, waarom ik bepaalde keuzes met betrekking tot mijn voeding zou moeten maken. Ook is Ellen proactief en checkt ze regelmatig hoe het met je gaat. Ze werkte voor mij als een goede stok achter de deur."

Anne-Kathrin profielfoto
Ms. Nameless
Add Your Stars

Ik was onder de indruk van haar kennis over alle hormonen

"Ellen was vanaf het begin super duidelijk en behulpzaam en ik was onder de indruk van haar kennis over alle hormonen. Met haar uitleg kon ik meteen aan de slag."
Nandine
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ze luistert heel goed en probeert je echt te helpen

"Tijdens mijn eerste kennismaking met Ellen voelde ik me al heel erg op m’n gemak, ze luistert heel goed en probeert je echt te helpen, heb dit echt als heel prettig ervaren. Ik zou iedereen Ellen aanraden."

Lara
Ms. Nameless
Add Your Stars